Op mijn voorblad van mijn webblogsite staat er dat ik met veel te veel bezig ben, te weinig tijd heb voor leuke dingen en dat ik daar elke dag beetje bij beetje probeer verandering in te brengen. Wel, aangezien ik nog een maand te lopen heb met mijn bolle buik en amper nog een half uur kan rechtstaan hebben we besloten op zaterdag 26 oktober om de deur van onze bistro achter ons toe te trekken. Wat er nu mee zal gebeuren is nog een vraagteken maar ik zal allereerst even genieten van thuisblijven. Mijn eerste weekend thuis viel er al iets te beleven. Als dat niet leuk is. HALLOWEEN !!!
Waarom dan niet eens een griezelig ontbijt organiseren met superveel lekkers ! Zwammummies, pumpkinpie, peanutbuttercookies, rijstpap, poffertjes en nog andere lekker dingen.
Ik moet zeggen het was zeer geslaagd en daarom wil ik enkele receptjes met jullie delen.
PUMPKINPIE of POMPOENVLAAI
Benodigdheden:
- Vel kruimeldeeg (Marc Payot van de Colruyt)
- 1 ei
- 450 g pompoenvlees in kleine stukjes
- 235 ml geëvaporeerde melk
- 220g fijne kristalsuiker
- 1/4 TL kruidnagelpoeder
- 1 TL zout
- 3/4 TL kaneel
- 1 EL bloem
- een paar druppels vanille extract
- ingevette vlaaivorm ( ronde taartvorm met ribbelrandje)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C
Rol het deeg uit in de bakvorm en snij de overtollige randjes eraf.
Doe het ei, de pompoenstukjes, de geëvaporeerde melk, suiker, vanille, kruiden en bloem in een kom en mix het geheel.
Giet de vulling in de vorm en bak 60 min in de oven.
De vulling is nog wat slap als ze uit de oven komt maar stijft op bij het afkoelen.
PEANUTBUTTERCOOKIES OF PINDAKAASKOEKJES
mmmm.... Real American Cookies !!!
Benodigdheden: (24 stuks)
- 225 g boter op kamertemperatuur
- 200 g fijne kristalsuiker
- 200 g lichtbruine kindjessuiker
- 2 eieren
- 1/2 TL vanille extract
- 240 g pindakaas
- 340 g bloem
- 2 1/2 TL zuiveringszout ( bicarbonaat)
- 1/2 TL zout
- 75 g chocolade gehakt in kleine stukjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C
Doe de boter en beide soorten suiker in een kom en klop tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop tot 1 geheel. Klop nu de vanille en pindakaas door de botermassa.
Voeg de vloem, zuiveringszout en zout toe en blijf kloppen tot het een zacht deeg is.
Mengel nu de chocolade erdoor.
Maak 24 hoopjes en schik ze op de bakplaat !!! max 5 per plaat en met veel ruimte ertussen!!!
Bak de koekjes 12 à 14 min in de voorverwarmde oven.
Haal de plaat uit en laat de koekjes eerst 15 min afkoelen op de plaat en leg ze pas daarna op een rooster om verder af te koelen. Doe je dat niet dan worden ze slap of gaan ze breken als je ze warm van de plaat haalt. (het zijn geen krokante koekjes maar eerder zacht en smeuïg.)
SUUUUPPEEEERLEKKKKER !!!
Je kan ook de helft van het deeg in folie doen en in de diepvries steken voor later.
VOILA - met deze 2 recepten kan je altijd aan de slag. Je hoeft niet te wachten op volgende Halloween om eraan te beginnen.
Veel plezier en laat het smaken.
Ik ga nu nog een beetje dingen voor de kinderkamer maken!
xxx Stephanie xxx